Lakossági klímák
Multi split kílmák
Ez a készülékcsoport a több helyiségből álló családi ház, iroda, panzió, azon igényét kívánja kielégíteni, hogy csak egy kültéri egység legyen valahol eldugva és minden helyiség kapjon önálló beltéri egységet.
Kisipari klímák
  • Oldaldali klímák
  • Légcsatornás klímák
  • Kazetták klímák
  • Parapet/mennyezeti klímák
  • Légfüggönyök
Ipari berendezések
  • VRF-VRV
  • Folyadékhűtők
  • Szétosztott rendszerek
Hőszivattúk, hővisszanyerők
Hőszivattyúk közül, klímások lévén a levegő-víz hőszivattyúkkal foglalkozunk. Elsősorban a Toshiba, a Daikin, az LG, és a MIDEA készülékeivel. Ezek jól bevált, kipróbált készülékek, melyek megbízhatóan igen gazdaságosan szolgálja hosszú ideje a tulajdonosát. Nem átverés amikor azt hallja, hogy ezek olcsóbban működnek, mint egy gázkazán. És olyan helyre is beszerelhető, ahol gázról álmodni sem lehet.
A+ R A-

Üzembehelyezés

 

Hogy folyik egy klímakészülék telepítése?


Lakásokban végzett munka minimális piszokkal jár. A lyukfúrásokat, porelszívással együtt végezzük. Az értékeket bútorokat az érintett terület környezetében fóliázzuk. Munka végeztével, a törmeléket összeszedjük,- magunk után felseprünk. Még soha nem volt panasz ránk!

A  klíma szerelésére 5 éves garanciát vállalunk!


Műszaki kérdések

A beltéri és a kültéri egység optimális elhelyezését a helyszíni ingyenes felmérés alkalmával közös megegyezéssel állapítjuk meg. Az összekötő vezetékek falba vésve, vagy kábelcsatornában vezetve vannak elhelyezve az igény szerint. A tervezésnél mindig megkíséreljük megtalálni a legoptimálisabb megoldást. Az elektromos megtáplálást, a kültéri egység kapja, mely a legtöbb esetben a legközelebbi villás csatlakozóig 15x15ös kábelcsatornát szerelünk fel, vagy villanyszerelő épít ki önálló tápellátást az főbiztosítótól. A cseppvíz elvezetés a beltéri egységtől a legnehezebb feladat, mivel itt a szigorú lejtési előírásokat kell betartani. Szükség esetére van a cseppvíz szivattyú, de attól az ára miatt a Megrendelő ódzkodik, a megbízhatatlansága miatt pedig,- mi. A cseppvízvezeték 20 mm-es ragasztott rendszerű szürke PVC csővel van szerelve a gázcsatornában. Ettől eltérő mód  többletköltséget okoz az alapárhoz képest.

Amit nem tartalmazhat a szerelés

A kültéri egység elhelyezésének az engedélyeztetését, a szomszédokkal való megegyezést és az ebből fakadó esetleges áthelyezési költséget. A házakat nem mi építettük, így nem tarthatjuk a hátunkat a táskás vakolatok leomlásáért sem. Felmerülhet olyan igény,- olyan környezet- ahol szinte mindent be kell takarni, csomagolni, a padlót kartonnal fedni és a munka végén a finom takarítást is elvégezni. Ez 2-3 óra többletmunkát vesz igénybe a szerelőinknek, ezért + 10.000.+ ÁFÁ-t számolunk fel. Persze, csak ha kéri. 

Amiért felelősséget vállalunk

Először is a hibátlan szerelésért. A tisztaságért a kulturáltságért, és a véletlen okozott kár megtérítéséért. (direkt kár kizárva ) Ha netán anyagi képességeinket meghaladó kárt tudnák okozni, arra az esetre rendelkezünk a Providencia Biztosító Társasággal kötött építési-szerelési felelősség biztosítással, mely 30 millió Ft kárösszegig vállalja a kártérítést helyettünk. Természetesen az előzetes áraink nincsenek bebetonozva.


Klíma telepítési irányárak

5 kW-ig, második emeleti szintig, hagyományos építésű házban, 4 m beltéri és kültéri távolság esetén
65.000.- Ft + ÁFA
ugyanilyen körülmények esetén, 5kW felett, 7kW-ig 70.000. - 75.000.- Ft + ÁFA

Telepítés estén felmerülő többletköltségek

4m-en felüli csövezés esetén, csatornázás nélkül
többletcsövezés szabadon+ 6,000.- Ft / fm csatornázva+ 6.500.- Ft / fm +ÁFA
horonyvésés  2.500.- Ft / fm + ÁFA
horonyvésés helyreállítása + 2.500.- Ft / fm + ÁFA
falfestés javítása kivételes esetben + 3.500.- Ft+ ÁFA  / m2 III. emelettől a kültéri egység problémás elhelyezése esetén további költségek léphetnek fel. (nem szabad elfeledkezni a karbantarthatóságról) 
Természetesen a fenti árak csak irányadóak. Budapesten és környékén előzetesen minden munkát ingyenesen felmérünk, a végleges szerelési árat az után adunk, amit be is tartunk.

Karbantartás

A garanciális időszakban évente két alkalommal feltétlenül sort kell keríteni a karbantartásra. Erre alkalmas időpont március és október. Az alap karbantartás magában foglalja a kültéri hőcserélőjének sűrített levegős tisztítását a beltéri egység portalanítását, fertőtlenítését, a szűrők tisztítását, a rendszer tömörségi vizsgálatát és gáznyomás ellenőrzését, áramfelvétel ellenőrzését, melyről jegyzőkönyv készül.
Karbantartás díja:
Alapdíj kiszállással 9.500.-Ft + ÁFA Ezt meghaladó munkák esetén,- pl: napon tönkrement szigetelés javítása, szerkezeti beavatkozások, hűtőközeg pótlás, alkatrész csere. Különleges helyen elhelyezett kültéri egység- egyedi árajánlat alapján.
Egy helyen több készülék esetén arányítva csökken az egy beltéri egységre jutó karbantartási ár.

Beszállítóink

Besz2

"

Besz2 (copy)

Beszállítóink (copy)